4 juni 2014
19:00

Bälinge IF F01

Referat: Storvreta IK F01 - Bälinge IF F01

Bälinge vänder hem med tre mycket sköna poäng borta mot Storvreta. Denna match börjar dock i moll då vi tidigt släpper in ett baklängesmål efter brist i kommunikationen mellan backlinje och målvakt. Trots tidigt baklängesmål så spelar Bälinge ut sitt fulla register. Bollen rullas runt i laget och alla spelare är med i uppbyggnaden.

Ganska snabbt efter baklängesmålet så får Bälinge in sin kvitteringsboll efter fint spel på högerkanten och Amanda E vickar in bollen bakom Strovretas målvakt. Bälinge trummar på och i mitten av halvleken får vi in ett ledningsmål där Amanda A slår ett hårt inlägg från vänster som Storvreta olyckligt slår i en båge över egen målvakt och Amanda A får en assist på självmålet.

Trots flera farliga hörnor och ett spel som tillbringas större delar av halvleken på Storvretas planhalva, så får inte Bälinge in fler bollar. I andra halvlek lyfter vi spelet ytterligare och det fina passningsspelet fortsätter.

Redan 4 minuter in i halvleken ökar Nellie på till 3-1 och vi ledare hoppas att det äntligen skall lossna.
Dock så står Storvretas försvar emot Bälinges höga press och bollen vill inte riktigt ta vägen mot målet utan flera farliga målchanser hamnar strax utanför målet.

4-1 målet kommer i mitten av andra där Nellie vinner bollen högt upp i banan och slår en passning tillbaka till Olivia som spelar en perfekt avvägd passning till Amanda A som enkelt styr bollen in i målet bakom Storvretas duktiga målvakt.

Trots att större delen av andra halvlek tillbringas på sista tredjedelen av planen så kan inte Bälinge förmå att få in flera mål.

En skön 4-1 seger där vi tar med oss ett fint passningsspel samt förmågan att vinna tillbaka bollen högt upp i banan genom hög press. Trots det fina passningsspelet så faller vi in i Storvretas lite långsammare spel och därav så är vi inte riktigt heta framför mål.

Flera pluss till hela laget men ett extra pluss till backlinjen som följer våra instruktioner kring presspelet och modet att spela sig ur svåra situationer.

Nu laddar vi om inför fredagens hemmamatch och hoppas på fint väder under Fotbollens dag.